Circuitontwerp Hermann Tilke is zeer tevreden over de Formule 1-circuits die hij momenteel aan het ontwerpen en aanleggen is. Hij heeft de banen in India, Amerika en Rusland hoog zitten.

Van de drie genoemde circuits is het Buddh International Circuit de omloop die het eerst op de kalender zal verschijnen, want daar wordt komende oktober op geracet. Volgend jaar zal het Circuit of the Americas in Austin, Texas vervolgens in gebruik genomen worden, waarna de baan in het Russische Sotsji ten slotte vanaf 2014 door het Formule 1-circus bezocht zal worden.

Het zijn dus drukke tijden voor Tilke, maar de Duitser laat in gesprek met Motorsport-Total weten dat hij over alle drie de banen zeer tevreden is.

Eerst India. Het nabij New Delhi gelegen Buddh International Circuit is volgens Tilke ‘op bepaalde delen erg snel’ en ‘een vrij spectaculair circuit waar op twee of drie plaatsen ingehaald kan worden en ik me erg verheug’.

Het circuit in Austin is volgens Tilke vooral erg interessant door het landschap waarin het gelegen is: “Er zijn daar veel heuvels en dat hebben we in het ontwerp verwerkt. Het is een baan met veel hoogteverschil en waarop de auto’s veel omhoog en omlaag moeten rijden, wat volgens mij echt super is.”

De omloop in het Russische Sotsji wordt volgens Tilke ook ‘erg leuk’. “Het is voor een deel een stratencircuit dat door het Olympische dorp van Sotsji voert, maar de baan ligt ook aan het water en er zijn palmbomen aan de achtergrond te zien. De ligging van het circuit en de sfeer eromheen zal dan ook erg mooi zijn, terwijl de baan zelf een paar heel snelle secties heeft.”