Beitske Visser hoopte afgelopen weekend de hoge bazen van Red Bull te imponeren op hun thuiscircuit. Helaas voor Visser verliep het weekend niet zoals ze had gehoopt. Nederlander Indy Dontje sloot de derde race wel winnend af.

Even was Beitske Visser in de veronderstelling in ieder geval één bokaal mee naar huis te kunnen nemen. De derde Formule ADAC-race op de Red Bull Ring in Oostenrijk werd ze als tweede afgevlagd. Maar na afloop van de race kreeg ze een tijdsstraf van 30 seconden waardoor ze terugzakte naar de achttiende plek. Met een uitvalbeurt in race 1, en een zesde plek in race twee, kon ze wederom niet tevreden zijn.

Het Motopark Academy-team begon de race met achterstand. Immers hun racetruck brandde vorige maand uit waardoor ze de officiële test op de Red Bull Ring misten. Visser kwalificeerde zich als zesde.

Motor

“Bij race 2 en 3 had ik moeite met rechtelijnsnelheid omdat de motor niet op vol vermogen liep door de problemen in race 1. Race 2 startte ik als tiende en eindigde als zesde: niet heel slecht.”

Voor de derde en laatste race waren de vooruitzichten goed. “Vanwege de omgekeerde grid startte ik als derde. Vanwege mijn gebrek aan vermogen liet ik mijn teammaat passeren. Ik had totaal geen power op de rechte stukken, toch probeerde ik mijn tweede positie te verdedigen. Ik verloor vervolgens wat posities waarbij ik bij een in haalpoging door de ander het gras op werd geduwd. Zelf crashte hij. Ik kreeg daar een penalty voor omdat de regels weer eens veranderd waren. Elke race zijn de regels anders, dus het is moeilijk om te weten hoe er op een situatie gereageerd zal worden.”

Dontje

Succes was er wel voor landgenoot Indy Dontje. De wedstrijdleiding besloot de race e stoppen op de twaalfde ronde van de race, met nog twee minuten op de klok voor de officiële 25 minuten voorbij waren. De reden: een crash tussen verschillende coureurs in de Schlossgold-bocht. “Na de race zat ik in mijn auto op het rechte stuk bij start/finish en had in eerste instantie geen idee wat er gebeurd was. Pas toen ik mijn team zag juichen realiseerde ik me dat ik gewonnen had.” Het is alweer de tweede zege voor de 20-jarige Dontje.