FIA-president Jean Todt maakt zich geen zorgen over de veiligheid van het Autodromo Jose Carlos Pace in Interlagos, waar in april twee toerwagencoureurs om het leven kwamen.

In drie weken tijd verongelukten twee coureurs op Interlagos. Beide ongelukken vonden plaats in de bocht Curva do Cafe, een van de snelle knikken richting start/finish waar in 2003 ook Mark Webber zwaar crashte en Fernando Alonso de brokstukken niet meer kon ontwijken.

De beheerders van het circuit hebben aangekondigd de bocht aan te passen, maar dat zal pas na de Grand Prix van dit jaar gebeuren. FIA-baas Todt benadrukt dat de baan voldoet aan alle veiligheidseisen.

“We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de ongelukken in andere klasses”, zegt Todt tegen Agencia Estado. “Dat die slecht afliepen, lag echter aan de auto’s en niet aan het circuit. Uiteraard nemen we alle nodige maatregelen om herhaling te voorkomen.”

“Iedereen weet dat autosport gevaarlijk is, maar de FIA spant zich voortdurend in om ongelukken te voorkomen en de risico’s te verkleinen”, vervolgt Todt. “De afgelopen zeventien jaar hebben er geen fatale ongelukken plaatsgevonden in de Formule 1.”