Stefano Domenicali heeft geen problemen met het besluit van de FIA een onderzoek te starten naar de strategie van Ferrari tijdens de Duitse Grand Prix.

De teambaas van Ferrari is namelijk van mening dat zijn team niks verkeerd heeft gedaan. Fernando Alonso kon de race pas winnen toen leider Felipe Massa duidelijk snelheid miste. Daardoor kon de Spanjaard de leiding overnemen.

“We staan open voor een onderzoek want het was absoluut geen teamorder”, verklaart Domenicali in gesprek met meerdere tv-stations. “We zijn zeer tevreden met dit resultaat omdat we behoefte hadden aan een goede score.”

“Eerder dit seizoen kenden we een moeilijke periode, maar langzaam weten we ons te verbeteren. Op basis daarvan is deze uitslag terecht”, vervolgt de teambaas. “Plaats één en twee is het hoogste dat we tijdens een Grand Prix kunnen bereiken.”

Ook Massa's ingenieur Rob Smedley – hij was de man die via de radio communiceerde – verwacht geen straf voor Ferrari. “Alonso was sneller en kon de leiding overnemen toen Massa drie versnellingen tegelijk probeerde op te schakelen.”