Force India-coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg staan hoog op het verlanglijstje van de topteams. Dat denkt althans adjunct-teambaas Bob Fernley van het team uit Silverstone.

“Sergio en Nico zijn heel dichtbij de overstap naar een team dat om het kampioenschap kan strijden”, zegt Fernley tegen Autosport. Of Fernley concrete teams in gedachten heeft, is onduidelijk. Ferrari, Mercedes en Red Bull hebben hun rijdersbezetting voor 2017 al rond. Officieel liggen Pérez en Hülkenberg bovendien al vast bij Force India.

Pérez zelf houdt echter vol dat een vertrek bij zijn huidige werkgever niet uitgesloten is. De sponsors van de Mexicaan, die hem elk jaar met miljoenen ondersteunen, zouden nog kunnen besluiten dat Pérez naar een ander team moet vertrekken. Renault zou erg in de coureur geïnteresseerd zijn.

Stap opzij
Fernley zou zo’n transfer niet toejuichen. “Een overstap naar een team dat meedoet om het kampioenschap juichen we alleen maar toe. Maar we willen niet dat Sergio en Nico een stap opzij doen.”

Liefst houdt Fernley Pérez natuurlijk zelf: de coureur is bezig aan wellicht het beste seizoen uit zijn carrière. In 2012 finishte Pérez bij Sauber twee keer als tweede, maar in andere races presteerde hij wispelturiger. Nu lijkt hij zijn wilde haren te hebben afgeschud. Dit jaar behaalde Pérez al twee podiumplaatsen. Hij staat achtste in het WK.

Podiumkans
“Als Sergio een kans krijgt om op het podium te komen, grijpt hij die”, zegt Fernley. “In de drie jaar die hij nu voor ons rijdt, is hij enorm vooruit gegaan. Hij is heel competitief.”

Pérez eist nu de positieve aandacht op die in het verleden vaak naar teamgenoot Hülkenberg ging. Die rijdt dit seizoen zeker niet slecht, maar schitterde nog niet zoals Pérez. “Hij rijdt altijd strak, maar ik weet niet waar Nico’s geluk dit jaar is gebleven”, zegt Fernley. “Maar dat maakt niet uit. Hij blijft positief, gaat ervoor en behaalt ook goede resultaten.”