Scuderia Toro Rosso besluit pas na de laatste race of Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari ook volgend jaar voor het team rijden. Daniel Ricciardo is hun grootste concurrent voor een van de zitjes bij het Red Bull-team.

De Australiër is nu ondergebracht bij HRT om meer ervaring op te doen. Daarvoor kwam hij elke vrijdag voor Toro Rosso in actie. Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost is het een positieve ontwikkeling dat Ricciardo nu alvast race-ervaring opdoet.

“Aan het begin van het jaar kwam hij op de vrijdagochtend negentig minuten voor ons in actie om de circuits te leren kennen”, aldus de Oostenrijker. “Ook leerde hij hoe een team te werk gaat, op welke wijze hij technische feedback moet geven, hoe hij moet samenwerken met de ingenieurs en zelfs hoe hij met de media moet omgaan.”

“Nu mag hij racen en daar zie ik alleen maar voordelen in. Meedoen aan de eerste vrije training is andere koek dan een volledig Grand Prix-weekend afwerken. Hij zal dus beter voorbereid zijn voor volgend jaar. Op het moment kan hij nog niet voor ons rijden omdat onze coureurs het nu goed doen.”

Het is echter de vraag of Buemi en Alguersuari, die in de laatste drie races telkens punten pakte, volgend jaar weer voor het team uit Faenza zullen racen. “Ik weet nog niet wie in 2012 het raceduo vormen”, meent Tost. “Red Bull besluit dat aan het einde van het seizoen.”