Scuderia Toro Roso kon in de middag veel verloren tijd van de ochtend goedmaken. De motor van Jaime Alguersuari was niet goed geïnstalleerd en werd daarom vervangen. ’s Middags kon hij weer vol aan de bak.

’s Ochtends reed hij maar negen ronden. Teamgenoot Sébastien Buemi reed helemaal geen ronden, omdat Daniel Ricciardo vanochtend zijn auto mocht besturen. ’s Middags reed de Zwitser ruim dertig ronden, net als Alguersuari.

 

“Dit is compleet anders dan wintertesten omdat de tijden vanwege de hitte een stuk langzamer zijn”, aldus Buemi. “Deze banden worden nogal beïnvloed door warme temperaturen. Ondanks een halve werkdag heb ik toch veel ronden kunnen rijden. Ik ben blij omdat we veel informatie kunnen analyseren. Het wordt dus een lange avond.”

“Vandaag hadden we vooral te kampen met veel overstuur. Ook was het verschil tussen de twee bandentypes groot: zo erg was het dit jaar nog niet eerder. Morgen heb ik een verse motor. Ik denk dat we dan verder naar voren staan en dat het resterende weekend positief voor ons is.”

Alguersuari eindigde in de middag twee plaatsen achter Buemi op de vijftiende plaats. “Zonde dat ik vanochtend kostbare tijd verloor. Later hebben we het echter goedgemaakt. De wagen voelde in de middag, zeker tijdens lange runs, goed aan. Ik noteerde met harde banden een aantal zeer goede tijden.”

“Toen ik snel wilde rijden had ik veel last van verkeer maar ik blijf optimistisch.”