Het is Scuderia Toro Rosso niet gelukt om punten over te houden aan de Grand Prix van Maleisië. Sébastien Buemi werd als dertiende afgevlagd, Jaime Alguersuari kwam als veertiende over de streep.

Buemi stak in de openingsfase zijn teamgenoot voorbij, maar werd later teruggeworpen omdat hij te hard reed in de pitstraat. De pit limiter van de Zwitser werd tijdens een van zijn stops gedeactiveerd, waarna hij werd bestraft met een stop-and-go penalty.

“Er ging iets mis en ik drukte voor de tweede keer op de knop van de snelheidslimiet, maar ik reed alsnog te hard. Normaal gesproken vinden de stewards een drive-through penalty voldoende. Nu niet en ik vind een stop-and-go eerlijk gezegd een zware straf”, aldus Buemi.

“Ik verloor daardoor extra tijd en deed vervolgens mijn best om de opgelopen achterstand weg te werken, maar dat wilde niet lukken”, vervolgt de Zwitser, die slechts twee ‘echte’ pitstops maakte. “Ik denk dat de negende plaats mogelijk was geweest, dus dit is best zuur.”

Ook Alguersuari hield geen goed gevoel over aan zijn optreden in Sepang. “Ik denk dat ik met mijn ingenieurs rond de tafel moet gaan zitten, want ik heb geen idee wat er dit weekend aan de hand was. Ik was te langzaam en mijn banden sleten erg snel.”

“Ik won bij de start een aantal posities, maar had al snel in de gaten dat ik niet kon aanhaken. Onder die omstandigheden vind ik het nog een hele prestatie dat ik ben gefinisht”, vindt de Spanjaard. “Er zat echt niet meer in.”