Technisch directeur Giorgio Ascanelli gaf gisteren al aan dat de veertiende en zestiende startplaatsen van Toro Rosso geflatteerd waren. In de race kon het team inderdaad geen vuist maken.

Jaime Alguersuari zag de bui al hangen voor de race. “Gisteren wisten we al wat voor race ons te wachten stond”, aldus de Spanjaard. “Hoewel ik altijd mijn best doe, had ik geen hoge verwachtingen. Na een paar ronden kreeg ik last van veel overstuur en vlak voor het einde knalde ik in de muur. Dat was het voor mij.”

Sébastien Buemi bereikte de finish wel, maar eindigde buiten de punten. “Meer dan een twaalfde plaats had ik niet op kunnen hopen”, stelt Buemi vast. “We hadden dit weekend niet genoeg downforce. We hadden een goede topsnelheid, maar in de bochten waren we niet snel genoeg.”

“Met deze auto zouden we in Suzuka beter voor de dag moeten komen”, vervolgt de Zwitser. “Dus ik kijk uit naar de volgende race. Daarnaast moeten we gaan onderzoeken hoe we ons op dit type circuit kunnen verbeteren.”

Dat beaamt teambaas Franz Tost. “We moeten kijken waar we het laten liggen op dit soort circuits”, zegt hij. “We kwamen simpelweg snelheid te kort. Dit was niet ons weekend.”