Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne zijn vandaag allebei in botsing gekomen met een collega van Caterham. Ricciardo reed tegen Vitaly Petrov aan, terwijl Vergne Heikki Kovalainen tegenkwam.

Voor Vergne betekende zijn aanrijding met Kovalainen einde verhaal, aangezien hij zijn achterband erbij kapotreed en ook nog verdere schade opliep bij de aanvaring die hij zelf ‘een race-incident’ noemt.

“Ik had het gevoel dat ik er al volledig voorbij was en stuurde dus naar rechts om de ideale lijn in te nemen voor de volgende bocht, maar daarbij raakte mijn achterwiel zijn voorvleugel. Volgens mij was het dan ook niet meer dan een race-incident”, stelt Vergne, die er wellicht goed aan zou doen de beelden terug te kijken, aangezien daarop te zien is dat hij nog naast Kovalainen zat op het moment van insturen.

De aanrijding van Ricciardo met Petrov is daarentegen wat minder moeilijk te duiden, zoals de Australiër zelf ook aangeeft: “Petrov ging niet zo snel, dus ik probeerde buitenom te gaan, maar hij ging iets te wijd bij het verdedigen van zijn plek. Ik probeerde daarom snel terug te gaan naar de binnenkant van de bocht en had het gevoel dat ik ruimte voor hem liet, maar voor mijn gevoel was zijn volgende verdedigende actie iets te wild en daardoor raakten we elkaar toch nog.”

“Dit incident kostte mij mijn kans om in de punten te eindigen, en dat is erg jammer, want ik heb verder volgens mij prima gereden en vind ook dat we punten hadden verdiend.”

“We waren namelijk continu snel onderweg en ondanks dat de safety car-fase niet in ons voordeel was, deden we mee voor een plekje in de toptien”, vervolgt Ricciardo. “Ik denk dan ook dat we gewoon tevreden mogen zijn over deze race, ondanks dat het resultaat er dus niet naar is.”

Update: De wedstrijdleiding is het klaarblijkelijk niet eens met de lezing van Vergne, aangezien zojuist bekend is gemaakt dat de Fransman een gridstraf van tien plaatsen heeft gekregen voor de Grand Prix van Engeland en tevens een boete van 25.000 euro moet betalen.