*

Toro Rosso-duo niet onverdeeld positief

Daan de Geus

Daan de Geus

6 mei 2011 15:46

Toro Rosso-duo niet onverdeeld positief
Formule1

Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari hebben een zeer verschillende vrijdag achter de rug: Buemi was tevreden met hoe het allemaal liep, Alguersuari niet.

Buemi mocht tijdens beide trainingen in actie komen en zette ’s ochtends – in de regen – een negende tijd neer, waarna hij in de middag een twaalfde tijd klokte.

“Ik ben best gelukkig met het werk dat we vandaag gedaan hebben”, zegt de Zwitser dan ook. “Vanochtend ging het goed en we hebben aardig wat ronden op de regenbanden kunnen doen, dus als het later in het weekend nog regent, weten we waar we aan toe zijn.”

Hoewel hij blij is met het verloop van zijn vrijdag, houdt Buemi een bekende slag om de arm: “Het is pas vrijdag en het is nog te vroeg om conclusies te trekken voor de rest van het weekend.”

Teamgenoot Alguersuari, die zijn STR6 in de ochtend aan testrijder Daniel Ricciardo moest afstaan, is zoals gezegd niet zo te spreken over de eerste dag in Istanbul.

“We hebben nog veel werk te doen voordat we klaar zijn voor de dag van morgen, want ik voelde me niet goed in de auto”, moppert hij.

“We moeten onze data analyseren en op zoek gaan naar een oplossing”, vervolgt de Spanjaard, die desondanks denkt dat het nog wel goed kan komen: “Ik denk dat ik al weet wat het probleem is en ik weet zeker dat mijn engineers weten hoe ze het kunnen oplossen.”

Derde man Ricciardo was achtste tijdens de verregende ochtendtraining en laat tenslotte weten dat hij het naar zijn zin heeft gehad: “Het was pas de tweede keer dat ik met een Formule 1-auto in de regen aan de slag mocht, dus dit was een nuttige ervaring voor me.”

“Ik voelde me zelfverzekerd en goed achter het stuur, dus ondanks dat de omstandigheden niet ideaal waren, vond ik het erg leuk.”