Er is na de Grand Prix van Canada reden voor blijdschap bij Toro Rosso, dat Jaime Alguersuari als achtste over de streep zag komen en ook Sébastien Buemi een puntje zag meepakken.

“Ik ben heel erg blij dat ik als achtste geëindigd ben, nadat ik de race als laatste vanuit de pitstraat was gestart”, vertelt Alguersuari na afloop.

“Dit is een goed resultaat voor ons en ik ben er ook gelukkig mee dat ik mijn eerste punten van het jaar heb gescoord”, vervolgt de Spanjaard. “Het team heeft het vandaag goed gedaan en we hebben elke kans gepakt die op onze weg kwam.”

Teamgenoot Buemi is ook gelukkig een punt in de wacht te hebben gesleept, al moet hij bekennen dat hij ook een tikje teleurgesteld is: “Ik denk dat ik hier meer had kunnen bereiken en betwijfel ook of onze keuze om vroeg op slicks over te stappen wel zo goed werkte”, reflecteert hij.

“Maar ik ben al met al toch blij voor het team, zeker omdat Jaime het ook goed heeft gedaan en met zijn achtste plek waardevolle punten heeft gepakt”, besluit de Zwitser zijn terugblik toch nog op een positieve noot.