Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari starten morgen als zeventiende en achttiende. Meer zit er op dit moment niet in bij Scuderia Toro Rosso. De twee jonge coureurs beseffen dat ook.

Er wordt daarom niet geklaagd over de plaatsen waar ze morgen starten. “Misschien had ik een tiende of twee sneller gekund maar meer zat er echt niet in”, beseft Alguersuari. “Dit is de plek waar wij op dit moment horen te staan. Als het morgen regent was het een goede keuze om vandaag een extra setje banden te gebruiken. Ik ben blij dat we een stap hebben gemaakt na de ochtendtraining en we hebben een goede afstelling voor de race.”

 

Dat klinkt een beetje tegenstrijdig. Volgens teamgenoot Buemi koos Alguersuari vandaag voor een droog-weerafstelling voor de race van morgen. En toch hoopt hij op regen en denkt hij een goede afstelling voor de race te hebben. Buemi was vandaag in ieder geval twee tienden sneller dan zijn Spaanse teamgenoot.

“Gisteren verloor ik veel kostbare tijd maar ik ben redelijk tevreden met dit resultaat”, aldus de Zwitser. “Volgens mij heb ik het maximale uit de auto gehaald. Ik reed met een afstelling voor regen omdat ik klaar wil zijn als het morgen gaat regenen. Jaime koos voor een droog-weerafstelling en nu moeten we kijken wie de juiste keuze heeft gemaakt.”