Net als Mark Webber kon Daniel Ricciardo in zijn thuisrace geen hoge ogen gooien. De Toro Rosso-coureur viel uit met een probleem aan zijn uitlaat. Teamgenoot Jean-Éric Vergne werd twaalfde.

Voor zijn uitvalbeurt kende Ricciardo al geen beste race. “Ik vond weinig grip en het voelde alsof ik op ijs racete”, aldus de Australiër. “Het duurde heel lang voordat mijn banden op temperatuur kwamen. Na een ronde of tien kwam ik op snelheid, waren mijn tijden niet slecht maar had ik al te veel tijd verloren.”

“Als het op de banden aankomt moeten we beter ons huiswerk doen. Ik wilde mijn eerste race van dit jaar niet op deze manier beëindigen. Zeker omdat het mijn thuisrace betreft. Het probleem zat ‘m in de uitlaat. Ik liet de pitstraat weten dat ik af en toe gekke geluiden hoorde en probeerde dat met een paar wijzigingen op mijn stuurtje te verhelpen. Het mocht niet baten.”

Vergne verlaat Australië met een beter gevoel. “Het was een heftige start. Ik werd naar de buitenkant gedwongen en kwam daardoor in het grind terecht”, vertelt de Fransman. “Daarna waren mijn superzachte banden niet opperbest. Daarna was ik op de hardere banden competitief. Toen ik Romain Grosjean inhaalde kregen mijn voorbanden flat spots.”

“Dit weekend lieten we zien dat we een goede auto hebben en dat we elke race voor de punten kunnen gaan. Daarom ben ik teleurgesteld maar vertrek ik wel met een beter gevoel uit Australië dan toen ik er kwam. Onze auto is in essentie goed.”