Jean-Eric Vergne was foutloos in de kwalificatie en stuurde zijn competitieve Toro Rosso Q3 binnen en naar P8. Rookie Daniil Kvyat maakte wel een foutje en bleef in Q2 hangen, maar is alsnog elfde.

Elfde is natuurlijk helemaal niet slecht als je als jongeling voor een team als Toro Rosso rijdt, maar aangezien de STR9 behoorlijk rap is op de Hungaroring, baalt Kvyat van zichzelf. “Want ik had makkelijk Q3 kunnen halen”, ziet hij in.

“Helaas blokkeerde ik de achterkant echter en spinde ik aan het eind van de tweede heat. Het is frustrerend, maar aan de andere kant ook weer een leermoment”, weet de coureur die er pas tien Grands Prix op heeft zitten en bovendien ook wel weet dat er vanaf de elfde startplek – ‘ondanks dat het lastig inhalen is op deze baan’ – nog best wel wat van te maken valt.

De uitgangspositie van Jean-Eric Vergne is net een stukje beter, want hij haalde het laatste deel van de kwalificatie zoals gezegd wel. “Dit was een goede sessie voor me”, oordeelt hij zelf, alvorens het team ook een pluim te geven: “Ze hebben de auto flink weten te verbeteren ten opzichte van gisteren, dus ik moet ze bedanken.”

“De auto voelde een stuk beter aan en dat geeft ook vertrouwen voor morgen”, gaat Vergne verder, waarbij hij aangeeft dat punten het doel zijn: “We moeten er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen”, trapt hij in al zijn ambitie tot slot nog een open deur in.