Toro Rosso-coureurs Jaime Algueruari en Sébastien Buemi zijn er in Duitsland niet in geslaagd om punten te halen. Alguersuari kwam als twaalfde over de streep, Buemi als vijftiende.

Alguersuari scoorde de afgelopen drie races wel, maar greep nu net naast de punten. Hij blikt met gemengde gevoelens terug op het raceweekend op de Nürburgring: “We hebben het vandaag – zeker als je ons kwalificatieresultaat in ogenschouw neemt – best aardig gedaan, al waren we wel minder snel dan in Valencia en Engeland.”

“Ik vind echter dat we desondanks goed gewerkt hebben en de race vanuit een tactisch oogpunt ook goed hebben benaderd, terwijl we er ook tevreden over mogen zijn dat we één van de Force India’s zijn voorgebleven”, vervolgt de Spanjaard. “Het enige wat we nu dus kunnen doen, is hard blijven werken en hopen dat we over een week wel weer punten kunnen meenemen uit Hongarije.”

Teamgenoot Buemi geeft een minder positieve lezing. “Het was een teleurstellend weekend en we mogen niet tevreden zijn met ons resultaat”, meent de Zwitser.

Buemi kwam overigens in de tiende ronde van de race nog in aanraking met Renault-coureur Nick Heidfeld. De aanvaring zorgde ervoor dat Heidfeld uitviel en Buemi naar de pits moest wegens een lekke band, hetgeen zijn strategie door de war gooide.

De Toro Rosso-coureur maakt niet teveel woorden vuil aan het incident, al schuift hij Heidfeld de schuld wel in de schoenen: “Hij reed in de aanloop naar de chicane tegen me aan”, luidt Buemi’s lezing. “Dat was praktisch al het einde van mijn hoop op punten.”

De lezing van Buemi wordt overigens niet gedeeld door de raceleiding. De Stewards of the Meeting hebben besloten dat de Toro Rosso-rijder in Hongarije vijf gridplaatsen naar achter zal worden gezet.