Scuderia Toro Rosso heeft een boete van tienduizend euro opgelegd gekregen omdat ze tijdens een pitstop van Jaime Alguersuari een wiel niet goed hebben vastgezet op zijn bolide.

Alguersuari kwam na negen ronden naar de pits voor nieuwe banden, maar een paar bochten na het verlaten van de pits liet het rechterachterwiel los, waarna het over de baan stuiterde en tegen een hek tot stilstand kwam.

De stewards vinden dat Toro Rosso met het losgelopen wiel voor een gevaarlijke situatie heeft gezorgd en hebben daarom besloten de renstal een boete op te leggen.

Alguersuari zelf liet na de race optekenen dat hij na het uitrijden van de pits al het vermoeden had dat er iets mis was: “De auto voelde gelijk al heel instabiel aan. Vervolgens verloor ik een wielmoer en liep het wiel eraf.”

De Spanjaard probeerde zijn bolide nog wel op drie wielen terug te brengen naar de pits, maar die poging bleek tevergeefs waardoor hij zijn STR6 in het gras moest parkeren.

Laurent Mekies, chief engineer van Toro Rosso, heeft aangegeven dat het team gaat onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat Alguersuari het wiel verloor.

Saillant detail is overigens dat Alguersuari’s teamgenoot Sébastien Buemi vorig jaar in China – tijdens de eerste vrije training – zelfs twee wielen verloor: bij hem braken destijds de beide voorwielen af door een defect aan de ophanging.