Met haar beide auto’s in de top acht zat Toro Rosso er goed bij in de Braziliaanse regen. Daniel Ricciardo prijst zich dan ook gelukkig, maar Jean-Éric Vergne denkt dat het zelfs nog wel wat beter had gekund.

“Hoewel ik blij ben voor het team en voor mezelf aangezien met twee auto’s bij de eerste acht eindigen een prestatie van formaat is, waren we niet zo snel als ik had verwacht”, luidt Vergne’s enigszins verrassende commentaar.

“We hebben dit jaar immers laten zien dat we in de regen over een hele snelle auto beschikken, maar dit weekend hebben we het behoorlijk zwaar onder wisselvallige omstandigheden. Ondanks dat ook de kwalificatie niet makkelijk was en ik ternauwernood – en na een heel sterke slotronde – door Q2 wist te komen, geeft de achtste startplaats echter wel hoop.”

Voor Vergne zijn punten nu het doel voor de race van morgen, waarin volgens de Fransman ‘van alles kan gebeuren als het regent’. Teamgenoot Ricciardo denkt eveneens dat het weer veel invloed zal hebben op de race, waarbij ook hij (uiteraard) op een puntenfinish mikt. “Het wordt mijn laatste race voor Toro Rosso, na twee mooie seizoenen, en ik ben erop gebrand afscheid te nemen met punten.”

Wat de kwalificatie betreft moet Ricciardo toegeven dat het verschil met Vergne, die één plaatsje achter hem als achtste eindigde, miniem was. “Dit is onze beste kwalificatie in een lange tijd en ik ben blij dat we ons allebei bij de eerste acht hebben geplaatst. Het scheelde vandaag echt niks tussen ons.”