De Toro Rosso’s hebben nog niet de snelheid die ze hadden gehoopt tijdens de eerste vrije trainingen in Australië. Met een veertiende tijd voor thuisrijder Daniel Ricciardo en een zeventiende tijd voor Jean-Eric Vergne is er volgens het team nog ruimte voor verbetering.

“We hebben duidelijk progressie geboekt tussen de ochtend- en middagsessie”, vertelt Ricciardo. “Het is helaas nog niet genoeg. In de eerste vrije training waren de balans en de afstelling nog niet helemaal goed. Toen we dat eenmaal hadden verholpen ging het al een stuk beter. Morgen moeten we meer tempo hebben, dus er is nog genoeg te doen. Ik hoop dat ik het goed ga doen in mijn thuisrace. Ik wil dat de fans wat te vieren hebben.”

Ook teamgenoot Vergne had te weinig snelheid in de eerste twee vrije trainingen. “Gelukkig zag het er in de lange stints beter uit voor ons. Door de warmere temperaturen waren de prestaties van de banden een stuk beter dan in het koude Spanje. Ik ben vooral blij dat ik eindelijk weer kan racen.”

“Het was een drukke dag voor iedereen”, analyseert hoofdengineer Laurent Mekies. “Niet alleen was het voor het eerst warm, ook hebben we voor het eerst de superzachte banden onder de auto gehad. We hebben daarom ook zo veel mogelijk ronden erop proberen te rijden. Zoals verwacht is er veel concurrentie in ons deel van het veld. We moeten vannacht hard werken om de auto in de kwalificatie optimaal te kunnen laten functioneren.”