Max Verstappen blikt terug op een ‘vrij lastige’ openingsdag in Australië. Het wisselvallige weer zorgde ervoor dat de Nederlander niet veel kon rijden.

In de eerste vrije training kwam Verstappen tot veertien rondjes en een vijfde tijd. In de tweede training bleef hij daarna echter aan de kant. Bewust, omdat zijn team Toro Rosso intermediate-banden wilde sparen voor de zaterdag, waarvoor ook wisselvallig weer wordt verwacht.

“Het was een vrij lastige dag”, kijkt Verstappen terug. “We hebben niet veel ronden kunnen rijden en het weer sloeg continu om. Toen we op slicks naar buiten gingen, begon het weer te regenen en toen we op intermediates stonden, droogde de baan prompt op.”

“Het was verder wel prettig om weer met de Toro Rosso STR11 onderweg te zijn. Hopelijk hebben we zaterdag wat meer kans om kilometers te maken”, besluit Verstappen, voor wie een spin tijdens VT1 – nog voor hij zijn vijfde tijd reed – verder zonder gevolgen bleef.

Australian Grand Prix

Sainz had de nodige problemen tijdens VT1.

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz was in tegenstelling tot Verstappen juist productiever in VT2, na een eerste trainingssessie waarin hij maar drie rondjes reed. “Dit was niet de beste manier om het weekend te beginnen, want we hadden wat problemen die ons in VT1 lang aan de kant hielden”, vertelt de coureur die dan ook laatste was in die sessie.

“Gelukkig hebben we door het slechte weer in verhouding tot de rest echter niet te veel hinder ondervonden van de issues in VT1. Het weer was ook in VT2 overigens behoorlijk wisselvallig, maar de betrouwbaarheid van de auto was in die sessie gelukkig wel beter. We hebben in VT2 kunnen doen wat we wilden en wat verloren tijd kunnen inhalen. De auto voelde trouwens goed aan in de regen, wat vertrouwen geeft voor het geval het zaterdag of zondag ook regent”, aldus Sainz, die de tweede training als vijfde afsloot.