*

Toro Rosso zet rijders verder onder druk

Daan de Geus

Daan de Geus

12 april 2011 10:56

Toro Rosso zet rijders verder onder druk
Formule1

Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, heeft de druk op zijn rijders Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari weer wat verder opgevoerd door derde man Daniel Ricciardo naar voren te schuiven.

Met pas twee Grands Prix achter de kiezen is het seizoen nog jong, maar toch staan de zitjes van Alguersuari en Buemi al onder druk bij Toro Rosso nadat hun teambaas beide heren heeft gewaarschuwd het beter te doen.

“Als één van onze rijders niet naar behoren presteert, zal Ricciardo de desbetreffende cockpit overnemen”, citeert The West Australian Tost, die goed weet wat voor effect dergelijke teksten op zijn huidige rijders hebben: “Dit zorgt voor wat druk op de schouders voor Sébastien en Jaime.”

De teambaas laat verder weten dat hij onder de indruk is van test- en reserverijder Ricciardo: “Hij heeft een hele goede indruk op ons gemaakt. Daniel heeft veel talent en zijn feedback is erg nuttig voor de engineers”, prijst Tost de Australiër.

Dat de coureurs van Red Bulls ‘B-Team’ achter de vodden worden gezeten door de teamleiding mag eigenlijk geen verrassing meer zijn, aangezien Tost en ook Red Bull-adviseur Helmut Marko al tijdens de aanloop naar het seizoen duidelijk maakten dat Buemi en Alguersuari – die naar verluidt geen waterdichte contracten hebben – het beter moeten doen dan vorig jaar.