Toro Rosso lijkt Daniel Ricciardo klaar te stomen voor een racezitje in 2012. Teambaas Franz Tost wil dat de Australiër dit jaar gebruikt om zich als derde rijder voor te bereiden op promotie.

“Daniel moet dit jaar gebruiken om het team en de circuits te leren kennen”, spreekt Tost tegenover The Herald Sun, een krant uit Ricciardo’s thuisland.

“Hij moet daarnaast veel met de engineers werken en gewend raken aan de publicitaire kant van de sport. Dit moet ervoor zorgen dat hij goed voorbereid is om straks in 2012 voor Toro Rosso te racen”, vervolgt de teambaas in klare taal.

Hoewel de beide vaste coureurs van Toro Rosso zoals gewoonlijk dus niet al te zeker kunnen zijn van hun toekomst bij het opleidingsteam van Red Bull, lijkt Sébastien Buemi de laatste tijd op meer steun te kunnen rekenen dan zijn teamgenoot Jaime Alguersuari.

Na de Grand Prix van Turkije, waarin Buemi als negende eindigde en zijn puntentotaal van 2011 opschroefde naar zes, waren Tost en technisch directeur Giorgio Ascanelli vol lof over de Zwitser. “Buemi is een coureur met toekomst”, stelde Ascanelli.

Alguersuari staat dit seizoen daarentegen nog op nul punten. Toch liet de Spanjaard eerder dit jaar al optekenen dat hij zich hoe dan ook niet al te druk maakt over de aanwezigheid van Ricciardo: “Ik stoor me er niet aan, want het is niet zo dat ik de indruk heb dat mensen binnen Toro Rosso willen dat hij sneller is dan Sébastien of ik. Het belangrijkste is dat hij van toegevoegde waarde is voor het team.”