Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft bekend gemaakt dat er vier coureurs in aanmerking komen om volgend jaar voor zijn renstal te rijden.

In gesprek met het Franse L’Equipe geeft Tost aan dat behalve de huidige coureurs Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi ook de andere Red Bull-talenten Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne in beeld zijn voor een racestoeltje bij Toro Rosso voor 2012.

Ricciardo begon 2011 nog als testcoureur van Toro Rosso, maar is sinds de Grote Prijs van Engeland door Red Bull bij HRT ondergebracht om aldaar als racecoureur ervaring op te doen. Als gevolg hiervan is Vergne op zijn beurt de nieuwe testrijder van het team.

Als teambaas van Red Bulls ‘B-Team’ Toro Rosso mag Tost echter niet geheel zelf kiezen welke coureurs er in zijn bolides zitten, want Red Bull – en dan met name adviseur Helmut Marko – gaan daar grotendeels over.

Een keuze voor volgend jaar is vooralsnog echter niet gemaakt en zal ook nog wel even op zich laten wachten, zo laat Tost weten: “Alles is nog open en de beslissing volgt pas in december. Alguersuari, Buemi, Ricciardo en ook Vergne maken dus allemaal nog kans om in 2012 door Red Bull bij Toro Rosso gestald te worden.”

Tost geeft tenslotte nog aan dat er ook nog met GP2-coureur Charles Pic gesproken wordt, al lijkt dit gezien zijn uitspraken vooral over deelname aan de Young Driver Test aan het eind van het jaar te gaan: “We zijn met Charles in gesprek en er is een kans dat hij tijdens die testdagen voor ons in actie komt”, aldus Tost.