*

Tost wil graag verder met Toro Rosso-duo

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Tost wil graag verder met Toro Rosso-duo
Sutton Images

Als het aan teambaas Franz Tost ligt, rijden Carlos Sainz en Daniil Kvyat ook in 2018 bij Toro Rosso. De beslissing wordt echter pas na de zomer genomen.

Sainz, met Kvyat in de achtervolging.

“De beslissing is aan Red Bull, dus we moeten afwachten wat het wordt, maar het zou fantastisch zijn als we Carlos en Daniil langer bij het team hebben”, vertelt Tost, teambaas van Red Bulls opleidingsteams Toro Rosso, aan Autosport.

Volgens Tost horen de 22-jarige Sainz en 23-jarige Kvyat nog zeker niet bij de coureurs van de oudere garde en helpt Toro Rosso de jongelingen nog altijd zich verder te ontwikkelen. “Ik denk dat het hele team er meer dan happy mee zou zijn als ze hier zouden blijven.”

Mocht Sainz of Kvyat toch vertrekken, dan ziet Tost de coureur in kwestie het liefst naar Red Bull gaan: “Want Toro Rosso bestaat om Red Bulls jongelingen op te leiden en als ze promotie maken, hebben we ons werk goed gedaan. Dat zien we dus graag.”

Bij Red Bull staan Max Verstappen en Daniel Ricciardo echter stevig onder contract, dus daar lijkt voor volgend jaar geen plek voor Sainz en/of Kvyat.

Tost met Sainz. Foto: Racepictures.

Sainz, die aan zijn derde jaar met Toro Rosso bezig is, heeft er echter geen geheim van gemaakt een stap hogerop te willen in 2018. Hij is daarbij recentelijk in verband gebracht met een overstap naar Renault of Ferrari, terwijl ook Williams de afgelopen jaren met hem gesproken zou hebben.

Kvyat reed in 2015 al eens voor Red Bull – nadat hij in 2014 voor Toro Rosso debuteerde – maar werd in 2016 vervolgens na vier races in dat seizoen weer teruggezet naar Toro Rosso, terwijl Verstappen diezelfde weg toen de andere kant op bewandelde.

Kvyat moest vorig jaar lang wachten om te horen dat hij bij Toro Rosso mocht blijven, waarbij Red Bull-protegé Pierre Gasly lange tijd de favoriet leek hem op te volgen. Kvyat sprak daarom ook met Force India, tot Red Bull-topman Helmut Marko besloot hem in 2017 toch bij Toro Rosso te houden.

Marko is nu ook weer degene die de beslissende stem heeft over de toekomst van Sainz en Kvyat. De beslissing valt volgens Tost pas na de zomer te verwachten. “Het wordt waarschijnlijk september of oktober.”