Mercedes heeft anderhalve week geleden in Japan al beslag gelegd op haar zesde constructeurstitel op rij, maar het blijft business as usual bij het Duits-Engelse team dat volgens teambaas Toto Wolff in Mexico alle zeilen moet bijzetten om aan ‘schadebeperking’ te doen.

Dat Mercedes niet op haar lauweren rust, heeft twee redenen. In de eerste plaats moet de titelstrijd – een tweestrijd tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas – nog beslist worden. Daarnaast zijn er nog vier races te gaan en dus te winnen, waarbij die in Mexico van aanstaand weekend een op voorhand lastige is voor het team.

Lees ook: Ferrari vastbesloten polereeks voort te zetten: ‘Maar dan ook omzetten in winst’

Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Mercedes heeft de afgelopen twee keer namelijk geworsteld op het Autódromo Hermanos Rodríguez, met niet meer dan één podiumplek in twee jaar tijd en de zege telkens ver buiten bereik. “De komende vier races worden niet makkelijk voor ons, en we verwachten dat Mexico zelfs de lastige race voor ons wordt”, vertelt Wolff.

“De hoge ligging van het circuit (op 2200 meter boven zeeniveau, red.) brengt enkele unieke uitdagingen met zich mee, want de lage luchtdichtheid heeft invloed op de aerodynamica, koeling en de prestaties van de motor”, somt Wolff op. “Dat is een combinatie die niet goed bij onze auto past.”

“We gaan dus gewoon alles geven in een poging de schade te beperken”, want daar zal het volgens Wolff om draaien. “We verheugen ons echter op de strijd en het geweldige publiek in Mexico.” Dat dus mogelijk ook de titelstrijd beslist kan zien worden, met Hamilton die 64 punten voorsprong op Bottas heeft. Weet hij dat uit te breiden naar 78 punten, dan mag Hamilton zich zondag in Mexico al kampioen noemen. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.

Luister: Podcast: F1 Aan Tafel: ‘Geen derde op rij voor Verstappen in Mexico’

Lewis Hamilton kan in Mexico zijn zesde titel – en zijn vijfde met Mercedes F1 – pakken.