Nyck de Vries rijdt komend seizoen voor het fabrieksteam van Toyota (GAZOO Racing) in het WEC-kampioenschap, De Vries, die eerder dit seizoen moest vertrekken bij het F1-team van AlphaTauri, neemt bij het Japanse team het stoeltje over van José Maria Lopez. De 28-jarige coureur komt in 2024 ook uit in de Formule E namens Mahindra.

Zoals FORMULE 1 Magazine al eerder meldde zal De Vries het hele seizoen met de Hypercars uitkomen in het World Endurance Championship. Dat nieuws is nu dus officieel bevestigd. “Ik ben superblij”, reageert de hoofdpersoon in het persbericht van Toyota. “Lange afstandsracen is altijd iets geweest waar ik van genoten heb en deze discipline heeft een enorm momentum.”

De Vries teamgenoot van Conway en Kobayashi

Bij het team van Toyota wordt De Vries teamgenoot van Mike Conway en oud F1-coureur Kamui Kobayashi, twee WEC-routiniers. De Vries: “Ik ben een paar jaar bij het team betrokken geweest in een andere rol, maar heb toen niet de kans gehad om te racen. Ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun en geloof in mij.”

Lees hier alles over de Grand Prix van Abu Dhabi met o.a. het complete tijdschema


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt vanaf donderdag in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik GP Las Vegas, de grootste F1-show op aarde