Jarno Trulli heeft nog maar eens benadrukt dat hij ondanks aanhoudende geruchten niet bang is zijn stoeltje bij Caterham kwijt te raken. Ook Giedo van der Garde vormt volgens hem geen bedreiging.

 

De positie van Trulli bij Caterham, voorheen Team Lotus, is eigenlijk al sinds eind 2010 onzeker, aangezien de Italiaan – inmiddels 37 – dat seizoen weinig indruk wist te maken. Vorig jaar ging het vervolgens eerder slechter dan beter, maar Trulli’s contract werd toch verlengd.

 

Ondanks de contractverlenging worden er de hele winter al praktisch non-stop andere coureurs met Trulli’s plaatsje in verband gebracht, zoals bijvoorbeeld Vitaly Petrov en, zeker sinds vorige week, de nieuwe Caterham-testrijder Van der Garde.

 

In interview met Autosport laat Trulli echter als reactie optekenen dat al dit soort geruchten hem niets zeggen en niet deren: “Ik maak me er echt niet druk om. Ik wil mijn werk gewoon zo goed mogelijk doen. Dat is het enige waar ik me mee bezig houd, want als ik mijn werk niet goed doe, dan lig ik er sowieso uit.”

 

“Mijn positie verschilt wat dat betreft niet van die van elke andere coureur in de paddock”, stelt de Italiaan. “Er moet gepresteerd worden, zo simpel is het. De enige vraag daarbij is, en dat is een lastige, of je alles eruit haalt dat erin zit.”

 

“Natuurlijk weet ik dat alles in de Formule 1 zomaar van de ene op de andere dag kan veranderen, dat er coureurs met geld rondlopen die op zoek zijn naar een stoeltje en dat economische belangen – zeker in deze tijd – ook meespelen voor een team, maar ik heb een geldig contract op zak en heb niets gehoord waaruit blijkt dat Caterham van me af wil.”

 

Hoewel hij dus niet blind is voor de realiteit, houdt Trulli vast aan zijn contract en de positieve signalen vanuit het team. Zorgen om zijn stoeltje maakt hij zich daarom dus niet en het aantrekken van Van der Garde door Caterham verontrust hem evenmin: “Ze hebben hem vrij laat vastgelegd en laten rijden omdat het belangrijk is een derde man te hebben met enige ervaring in de auto”, aldus Trulli.