Terwijl Lotus bij monde van Mike Gascoyne verklaarde als beste nieuwkomer te willen eindigen, is Jarno Trulli een stuk terughoudender in zijn uitspraken. De Italiaan vraagt de media en de fans juist om geduld.Trulli benadrukte dat de renstal veel uitdagingen heeft moeten overkomen om überhaupt de auto te kunnen presenteren. Om die reden is zijn verwachting van zijn eerste seizoen voor Lotus dan ook bescheiden.

“We moeten geduldig zijn. Het eerste jaar is betrouwbaarheid erg belangrijk evenals vooruitgang boeken. We moeten niet het idee hebben dat we meedoen en kunnen concurreren met de bestaande teams. Dat is onrealistisch.”

“Dat we hier al staan en een paar dagen geleden een shakedown hebben kunnen doel is al een enorme stap die we gemaakt hebben. We maken ons nu op voor Bahrein en proberen daar met twee auto’s aan de finish te komen.”

Trulli wil niet meteen te hard van stapel lopen. “We moeten rustig aan beginnen en van daaruit volwassen worden. Als we aan het eind van het seizoen kunnen strijden met de middenvelders zal dat fantastisch zijn.”

Naar verwachting neemt Lotus volgende week deel aan de test in Jerez. Gezien het debuut van Virgin is het onvermijdelijk dat ook Lotus tegen problemen zal aanlopen.

“We weten dat het niet makkelijk wordt en dat de tijd voorbij vliegt. Ik heb veel respect voor de mensen die aan ons project werken, maar we moeten gewoon realistisch blijven. We zullen op veel problemen stuiten die we moeten zien op te lossen. Zoals gezegd is het belangrijk om daarbij het geduld te bewaren”, aldus Trulli.

LV