Jarno Trulli zegt niets te weten van de geruchten dat zijn plekje bij Caterham ingenomen gaat worden door Vitaly Petrov. “Ik heb een geldig contract met het team”, benadrukt de Italiaan.

 

Trulli, inmiddels 37, is er helemaal op ingesteld straks in maart achter het stuur van een Caterham-bolide aan zijn zestiende seizoen in de Formule 1 te beginnen: “Ik heb een geldig contract met Caterham en geruchten waarin anderzijds beweerd wordt, zeggen me niks”, vertelt hij aan het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

 

“Van het team heb ik bovendien ook niets gehoord met betrekking tot deze geruchten”, vervolgt Trulli, die komende maandag naar de Caterham-fabriek zal gaan. “Om een stoeltje te laten schuimen”, legt hij uit, waarna hij nog maar eens benadrukt er vanuit te gaan komend jaar gewoon voor de formatie van Tony Fernandes te rijden: “Tenzij ik anders verneem, blijft alles voor mij bij hetzelfde.”

 

Na 252 Grands Prix is de Formule 1 voor Trulli namelijk nog altijd de enige klasse waar hij zich op richt. “Als ik het over de toekomst heb, leggen mensen me vaak woorden in de mond over deelname aan de 24 Uur van Le Mans of in NASCAR, maar ik hou me alleen maar bezig met de Formule 1. Dat is het enige wat ik voor mezelf in de toekomst zie”, stelt hij met klem.

 

Uiteraard laat Trulli ook gelijk optekenen dat hij verwacht dat het komend seizoen, in wat zijn derde jaar bij Lotus/Caterham wordt, beter zal gaan. “Ik reken er op dat het beter gaat dan in 2011”, verklaart de coureur die een teleurstellend seizoen achter de rug heeft.

 

“De basis van het team is inmiddels een stuk beter: we hebben meer middelen, ervaring en mensen aan boord. Het is een hels karwei om een team van de grond af op te bouwen, maar hoewel het vorig jaar nagenoeg niet werd opgemerkt, hebben we al een aanzienlijke stap voorwaarts gezet.”

 

“Het is nu dus aan ons om de volgende stap te maken, in de jacht op aansluiting bij het middenveld en de éérste WK-punten. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken”, aldus Trulli.