Een achttiende stek lijkt geen aanleiding voor een feestje, maar bij Team Lotus is men er toch zeer gelukkig mee, aangezien de race die eraan vooraf ging tekenend was voor de geboekte progressie.

Jarno Trulli was degene die erin slaagde een T128 naar de achttiende plek te sturen. Dat hij al doende wist aan te klampen bij het middenveld en de beide Virgins en Hispania’s gemakkelijk achter zich wist te houden, is er de reden voor dat men bij Lotus zo content is.

“Dit was een hele goede race”, verwoordt Trulli het gevoel binnen het team dan ook. “Ik had wederom een hele sterke start en wist in het begin van de race bovendien een aantal posities goed te maken.”

Door een probleem met de uitlaatinstallatie verloor Trulli later in de wedstrijd alsnog plaatsen en snelheid, maar dat mag de pret niet drukken: “Het was gewoon een goede race”, herhaalt hij.

“Ik heb gevochten als een leeuw en heb alles uit de auto weten te persen. Het is nu dan ook zaak dat we het gat naar de jongens achter ons uitbouwen en de achterstand op de teams voor ons verder verkleinen”, zegt Trulli met zijn blik op de toekomst.

In de andere T128 haalde Heikki Kovalainen de eindstreep niet. De Fin parkeerde zijn bolide na 52 ronden tegen een bandenstapel.

“Ik maakte een fout”, is zijn eerlijke reactie. “Het is heel jammer dat mijn race zo ten einde kwam, want tot op dat moment ging het gewoon goed. Jarno en ik zaten er in het begin namelijk goed bij en we konden meedoen in het middenveld.”

Net als zijn teamgenoot hoopt ook Kovalainen dat Lotus kan doorgaan op de ingeslagen weg. “We hebben dit weekend veel geleerd en als we dat straks in Monaco allemaal kunnen gebruiken, kan het volgende week een interessant weekend worden.”