Team Lotus heeft volgens jaar coureur Jarno Trulli geen grote sprong voorwaarts meer nodig om aan te sluiten bij de teams uit het middenveld. “Aan een klein stapje hebben we genoeg”, denkt hij.

De ervaren Italiaan verduidelijkt dit in gesprek met Autosport als volgt: “Als je naar de teams voor ons kijkt, dan zie je dat ze maar een klein beetje sneller zijn, terwijl de renstallen achter ons langzamer zijn.”

“Dit toont aan dat we geen grote sprong vooruit meer hoeven te maken, want aan een kleine stap voorwaarts hebben we dus al genoeg”, legt Trulli uit. “We moeten het dus stapsgewijs aanpakken.”

De 37-jarige Trulli schaart zich verder achter de beslissing van zijn teambaas Tony Fernandes om de thuisrijder Karun Chandhok dit weekend in India geen kans te geven om te racen.

Chandhok is testrijder bij Lotus en mocht dit jaar al één Grand Prix rijden, maar volgens Trulli is dit niet het juiste moment om de Indiaër opnieuw een kans te geven: “Het team doet gewoon wat met oog op de toekomst het beste is. Er zijn grote investeringen gemaakt voor volgend jaar en daar hoort ook bij dat we dit seizoen als tiende in het WK eindigen.”

“We willen het risico niet lopen dat we in die strijd het onderspit delven, en dat is waarom Karun niet aan bod komt in India”, aldus Trulli.