Ho-Pin Tung is dit jaar de eerste rijder van het Franse OAK Racing team in de Aziatische Le Mans Series. Het kampioenschap dat voor het eerst in Azië wordt gehouden lijkt sterk op de Europese serie, waartoe de 24 uur van Le Mans ook hoort.

De reden dat het Franse team voor Tung heeft gekozen, is zijn schat aan ervaring. Hij is de succesvolste en bekendste Chinese autocoureur. Tung was eerder actief als testrijder in de Formule 1 bij Williams, Renault en Lotus. Daarnaast reed hij drie seizoenen GP2, won hij een aantal races in de Superleague Formule en werd hij kampioen bij de BMW Asia en de Formule 3. In de A1GP behaalde hij een podium voor Team China.

Tung is zelf vooral trots dat hij de kans krijgt om de eer van China te verdedigen. “Ik ben erg blij met de samenwerking met OAK Racing”, aldus de Chinese Nederlander. “Ze hebben al zoveel succes gekend in de LMP2-klasse. Deze serie zal in belangrijke mate toe bijdragen dat ‘endurance racing’ in Azië tot bloei zal komen. Ik ga ervoor.”

OAK Racing rijdt in de Europese series al in de LMP2-klasse. In de Aziatische series komen ze in dezelfde klasse uit. OAK denkt dan ook gelijk mee te kunnen strijden voor overwinningen en het kampioenschap. De eerste race van het kampioenschap is gelijk een thuiswedstrijd voor Tung. Op 5 mei begint de serie in Zhuhai in China.