Ho-Pin Tung doet mee aan de Indianapolis 500. Daarmee is hij de eerste Chinese coureur die meedoet aan het evenement dat dit jaar zijn eeuwfeest viert.

”Ik ben zeer opgetogen om deel te mogen nemen aan de Indy 500”, aldus Tung. “De steun vanuit China is enorm en het is een grote eer om als eerste Chinees deel te nemen aan deze speciale race, helemaal omdat het de honderdste editie zal zijn.”

Tung komt in actie voor Schmidt Dragon Racing. De Chinese Nederlander testte afgelopen winter voor FAZZT, de voorloper van het team. Hij realiseert zich dat het geen eenvoudig debuut zal worden in de Indianapolis 500.

“Maar Sam Schmidt Motorsport heeft goede resultaten geboekt in de laatste paar deelgenomen races op Indy en Jay Penske en Dragon Racing hebben bewezen dat ze serieus en competitief zijn. Dat geeft mij een goede uitgangspositie om me te kwalificeren voor de race.”

De eerste training voor de Indianapolis 500 begint op 14 mei. De kwalificatie is op 21 mei. Een dag later is “Bump Day”, waarop de coureurs die zich niet hebben gekwalificeerd zich alsnog toegang tot de race kunnen verschaffen. De race zelf wordt verreden op 29 mei en is te volgen (evenals de trainingen en kwalificatie) via live streaming op www.indycar.com