Ho Pin Tung gaat de 24 uur van Le Mans rijden voor de KC Motorgroup. De Chinese Nederlander vervangt Jim Ka To. KC Motorgroup is het eerste Chinese team dat deelneemt aan het prestigieuze evenement.

Tung krijgt gezelschap van Alex Imperatori en Matt Howson. Samen met To werden zij zesde in de LMP2-klasse tijdens de Silverstone World Endurance Championship.

“Het is een droom die uitkomt”, vertelt Tung. “Ik ben zeer verrast dat het team mij heeft uitgenodigd voor ’s werelds mooiste race-evenement. Het is een eer om te rijden voor het eerste Chinese team ooit dat meedoet. Ik heb gereden door de straten van Monaco en op Indianapolis. Met Le Mans maak ik de magische drie vol. De droom van elke racecoureur.”

Bij de magische drie valt echter wel een kanttekening te plaatsen. In Monaco reed Tung immers in een GP2-auto in 2007 en 2008. En op Indianapolis was het avontuur van Tung snel over. Tijdens de kwalificatie crashte hij namelijk, waarna hij niet aan de race kon deelnemen. In Le Mans neemt hij bovendien deel in de LMP2-klasse, ook weer net onder de absolute top. 

Paul Ip, eigenaar van KC Motorgroup is blij dat Tung bij het team zit. “Hij is één van de meest getalenteerde coureurs van Azië. Ik denk dat hij een grote toevoeging is voor het team. We zijn hard aan het werk geweest sinds Silverstone. Dus ik denk dat we het goed kunnen doen in Le Mans.”

Momenteel is Tung actief in de Porsche Carrera Cup Asia en de Aziatische Le Mans-serie. In 2010 was hij test- en reservecoureur van het Renault Formule 1-team. Hij is tevens de eerste Chinees die ooit in een Formule 1-auto reed. Hij testte in 2003 voor Williams.