Na het grote succes van de eerste serie kondigen de Formule 1 en Netflix vandaag aan dat er volgend jaar een nieuw seizoen volgt van de populaire serie Drive to Survive. Het tweede seizoen volgt de teams tijdens het 2019 seizoen en de serie zal in 2020 op Netflix te zien zijn. Voor het eerst zullen ook Ferrari en Mercedes te bewonderen zijn.

Het nieuwe seizoen zal alle teams en coureurs volgen op elk moment van het huidige seizoen: van het begin in Australië tot aan de seizoensfinale in Abu Dhabi.

Voor het eerst zullen nu ook daadwerkelijk alle teams gevolgd worden. Zowel Ferrari als Mercedes weigerden mee te werken aan het eerste seizoen, omdat ze in een strijd zaten om het kampioenschap en dit ze teveel zou afleiden. Dit jaar zullen zij ook in de Netflix-serie te bewonderen zijn.

Netflix belooft de fans opnieuw een uniek inkijkje te geven achter de schermen van het leven van de coureurs, teambazen en teameigenaren, zowel op als naast de baan. Dit leverde Haas-teambaas Günther Steiner nog een cultstatus op na de eerste serie, vanwege zijn opmerkelijke uitspraken.

”Drive to Survive heeft het voor ons mogelijk gemaakt om een geheel nieuw publiek te bereiken wereldwijd. Dat we nu een tweede seizoen erbij produceren is een voortzetting van ons doel om de sport open en toegankelijk te maken voor iedereen”, aldus Ian Holmes, directeur van mediarechten voor de Formule 1.

Ook dit jaar zal James Gay Rees, de maker van de documentaire Senna, de regie op zich nemen samen met Paul Martin.

Lees ook: Netflix-docu Drive to Survive: uniek inkijkje in de Formule 1