Voor Caterham is de zaterdag verlopen zoals wel vaker: Heikki Kovalainen was zijn teamgenoot Vitaly Petrov te snel af, terwijl Marussia en HRT het Maleisisch-Engelse team niet konden bijbenen.

“Ik heb in de kwalificatie volgens mij een foutloze ronde gereden en al het mogelijke uit de auto gehaald”, zo blikt een tevreden Kovalainen, die slechts een kwart seconde tekort kwam op de Toro Rosso van Daniel Ricciardo, terug op zijn zaterdag.

“Morgen gaan we gewoon weer net zo hard pushen als altijd en onze best doen om de auto weer een beetje beter te maken”, vervolgt de Fin, die verder verwacht dat de mogelijke regen nog voor enige spanning kan zorgen: “Als er inderdaad nog neerslag gaat vallen, dan kan het een interessante race worden”, weet hij.

Het gat tussen Kovalainen en Petrov was vandaag overigens zo’n zes tienden, hetgeen de laatstgenoemde aan een foutje in zijn laatste snelle rondje wijt. “Ik maakte tijdens mijn vliegende ronde een foutje in bocht elf en daardoor is mijn uiteindelijke rondetijd niet zo goed als hij had kunnen zijn”, vertelt de Rus.

“Ondanks dat ben ik verder best tevreden hoe het verder ging, zeker aangezien de veranderingen die we aan de auto hebben gemaakt ervoor hebben gezorgd dat de balans nu een stuk beter is en we dit weekend sowieso veel vooruitgang hebben gemaakt. Ik zie er dan ook naar uit om morgen wederom een sterke race te rijden.”