*

Uitlaatprobleem kost Vergne plek in Q3

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

23 augustus 2014 16:39

Uitlaatprobleem kost Vergne plek in Q3
Racepictures

Jean-Eric Vergne heeft dit jaar al veel problemen gehad met het uitlaatsysteem van zijn Toro Rosso en vandaag kwam er daar weer eentje bij. Desondanks reed de Fransman toch naar een acceptabele twaalfde tijd.

Volgens technisch directeur James Key zat er al in Q1 iets los aan de uitlaat van Vergnes auto, waardoor hij in Q2 maar drie ronden kon rijden. “We moesten tussendoor een spoedreparatie uitvoeren waardoor Jean-Eric tijd tekortkwam”, aldus Key. “Op het moment dat hij zijn vliegende ronde deed was de baan bovendien niet op zijn best.”

Vergne heeft dus een excuus voor de halve seconde die hij toegaf op teamgenoot Daniil Kvyat, die een plek voor de Fransman start. Bij Kvyat ging het vandaag ook niet vanzelf, al is de Rus uiteindelijk toch best tevreden. “Ik was aanvankelijk helemaal niet blij met de wegligging van mijn auto, maar aan het eind hebben we snel wat dingen veranderd waardoor het toch nog goed kwam. Ik denk wel dat we op een droge baan beter voor de dag zullen komen dan vandaag het geval was, maar dat is iets voor morgen.”

 

 

 

 

Lees meer over

Spa Str Vergne

Gerelateerd