Dit jaar zijn er al enkele kleine aanpassingen gedaan aan het circuit van Interlagos, maar voor volgend jaar zijn er grotere plannen om de veiligheid te vergroten. Dat meldt Autosport.

Interlagos werd dit jaar opgeschrikt door enkele fatale ongelukken. In april kwamen Paulo Kunze en Gustavo Sondermann om het leven bij afzonderlijke crashes op het lange rechte stuk. De baan is daar smal en heeft nauwelijks uitloopmogelijkheden.

De circuitdirectie denkt al langer na om de baan aan te passen, maar daarvoor zijn ingrijpende maatregelen vereist. Zo moeten enkele permanente tribunes worden weggehaald of verplaatst. Het oorspronkelijke plan was om dat voor de Grand Prix van Brazilië van dit jaar al te doen, maar dat is nog niet gebeurd.

“Er zijn enkele kleine aanpassingen gedaan, maar volgend jaar zijn er grotere wijzigingen gepland”, zegt FIA-afgezant Charlie Whiting. “We hopen een nieuwe ingang van de pitstraat te maken en een grotere uitloopzone bij de laatste bocht te creëren. Het stadsbestuur van Sao Paulo heeft ons volledige medewerking toegezegd.”