*

Update: Caterham naar Abu Dhabi

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 november 2014 15:29

Update: Caterham naar Abu Dhabi
Racepictures

Caterham is, na een afwezigheid van twee races, in Abu Dhabi weer van de partij. Dat heeft het team te danken aan de crowdfundingactie die het vorige week opstartte, zegt curator Finbarr O’Connell in een persverklaring.

“In slechts een week tijd hebben de fans het onmogelijke mogelijk gemaakt”, jubelt O’Connell. “We hebben onszelf voor een grote uitdaging gesteld, maar het was de moeite waard! De beste manier om het team overeind te houden was om in Abu Dhabi te laten zien dat we nog steeds een functionerende renstal zijn. Nu dat gelukt is, kunnen we de fans die ons hebben geholpen niet genoeg bedanken.”

De inzamelingsactie op crowdcube.com staat met – op moment van schrijven – ruim negen uur te gaan op tachtig procent van het doelbedrag. “Een beetje meer geld kunnen we dus nog wel gebruiken”, zegt O’Connell. Maar wat tot nu toe is opgehaald, is genoeg, vertelt de Ier: “Dankzij de fans kunnen we nu in Abu Dhabi laten zien dat we een groep harde werkers zijn, die een toekomst in de Formule 1 verdient.”

De kans dat dat gebeurt lijkt toegenomen, nu de crowdfundingactie bovendien nieuwe partijen heeft opgeleverd die geïnteresseerd zijn in een overname van de renstal, zegt O’Connell. “De afgelopen dagen zijn er drie potentiële kopers opgestaan. Het zijn mensen met connecties in de Formule 1. Ze hebben serieuze interesse, en als iemand van hen het team koopt, zou iedereen dat heel logisch vinden.”

Coureurs

Komende week moet Caterham hoe dan ook op zoek naar een nieuwe coureur. Marcus Ericsson heeft voor volgend seizoen een contract met Sauber op zak, en liet deze week zijn lopende verbintenis met Caterham ontbinden. O’Connell: “We zijn goed in gesprek met meerdere rijders. Sommige hebben Formule 1-ervaring, andere hebben nog geen superlicentie.”

De curator noemt geen namen, maar één van de kandidaten is waarschijnlijk de 21-jarige Britse Alice Powell. Gisteren werd bekend dat haar opa bereid is zijn portemonnee te trekken om zijn kleindochter een ritje in de vrije training te bezorgen, en misschien meer. 

Lees meer over

Caterham O'connell