Hij stond op de officiële deelnemerslijst voor 2013 en was al bevestigd, maar de wegen van Timo Glock en Marussia scheiden al voor de start van het nieuwe seizoen. Dat staat in een persverklaring van Marussia.

“We hebben drie leuke jaren gekend”, zegt Glock tegen Sport Bild. “We gaan met vriendschap uit elkaar. Ik ga nieuwe uitdagingen opzoeken in de autosport.” De kans is dus groot dat we de Duitser niet meer in de Formule 1 zien. Volgens Sport Bild is de DTM een optie.

Timo Glock startte in zijn carrière 91 GP’s en behaalde daarin 51 WK-punten. Zijn beste resultaat is tweemaal een tweede plaats en hij reed één snelste ronde. Hij reed in zijn carrière voor Jordan, Toyota en de laatste drie seizoenen voor Marussia. In die laatste drie seizoenen wist Glock geen enkel punt te scoren.

UPDATE
Het team maakt op maandag bekend dat de samenwerking met Timo Glock na drie jaar eindigt. Op twitter zijn alvast de eerste geruchten ontstaan. DTM-coureur Dirk Müller tweette Glock: “Gefeliciteerd en welkom bij de club.” Waarop Glock antwoordde, maar later zijn tweet weer verwijderde: “Psssss… dank je wel.”

Teambaas John Booth in de persverklaring: “Timo geeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het team de afgelopen drie seizoenen. Hij is een fantastische coureur en was erg populair binnen het team. Maar economisch heeft iedereen het moeilijk, ook wij. We zijn daarom blij dat we met Timo tot een oplossing hebben kunnen komen en wensen hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.”

Hiermee zegt Booth dat het team nu voor een extra coureur met geld kiest. De filosofie van het team was altijd om een ervaren coureur bij het team te hebben en daarnaast jong talent. Maar geldzorgen dwingen het team om voor twee paydrivers te kiezen.

Timo Glock in het persbulletin: “Ik ben dankbaar dat ik heb mogen bouwen en ontwikkelen van het team. Ik wens ze veel succes in de toekomst en wil de mensen bedanken die me altijd gesteund hebben. Hoewel het niet de beslissing is die ik had verwacht, kijk ik alweer uit naar de volgende stap in de autosport. Ik hoop daar snel iets over te kunnen zeggen.”