Volgens Motorsport-Total staat Olivier Quesnel, de oud-teambaas van Peugeots Le Mans-formatie, op poleposition om de nieuwe teamleider van Lotus F1 te worden.

Quesnel – die in het verleden niet alleen leiding heeft gegeven aan Peugeots endurance-team maar ook aan het rally-programma van het tevens van PSA onderdeel zijnde Citroën – staat volgens Motorsport-Total ‘op het punt om aan de slag te gaan bij Lotus’.

Lotus zit zonder teambaas sinds Eric Boullier de formatie eind januari verliet. Boullier zit inmiddels bij McLaren, waar Martin Whitmarsh zeer waarschijnlijk gaat vertrekken. Whitmarsh werd daarop als ideale kandidaat genoemd bij Lotus, hetgeen teameigenaar Gérard Lopez – die tijdelijk ook als teambaas optreedt – onderschreef, al gaf hij tevens te verstaan met meer kandidaten te spreken.

Wat volgens Motorsport-Total in het voordeel van de momenteel voor World Endurance Racing-formatie OAK Racing werkende Quesnel spreekt, is dat hij door zijn eerdere werk voor PSA een goede relatie heeft met FIA-president Jean Todt, wiens zoon Nicolas de manager van Lotus-coureur Pastor Maldonado is.

Quesnel zou bij Lotus zeer waarschijnlijk niet de titel van teambaas, maar die van sporting director krijgen, ook al zou hij wel veel van de taken van een teambaas moeten gaan verrichten.

Update – 10 februari:

Quesnel heeft in een reactie tegenover Autosport bevestigd het aanbod van Lopez te overwegen, maar twijfelt vanwege zijn leeftijd (hij is 64 jaar, red.) en zijn huidige werkzaamheden voor OAK Racing.

Autosport bericht verder dat onder meer Martin Whitmarsh en Ross Brawn – waarbij laatstgenoemde onlangs juist verklaarde niet meer terug te keren in de Formule 1 – en een aantal andere ’toonaangevende personen uit de Formule 1′ door Lotus benaderd. Volgens de Britse publicatie lopen de door Lopez gevraagde kandidaten echter nog niet bepaald warm voor de functie van teambaas bij Lotus.