Volgens de Duitse krant Sport Bild is het zeker: Adrian Sutil rijdt in 2013 races voor Force India. Sutils manager Manfred Zimmerman echter ontkent de deal, meldt het Duitse persagentschap SID.

Volgens Manfred Zimmerman, Sutils manager, is het bericht voorbarig. “Er is nog helemaal geen contract getekend”, zegt Zimmerman. “We wachten nog steeds op de bevestiging en blijven ondertussen hopen.”

Sport Bild meldt dat Sutil gisteren in de McLaren-simulator getest heeft en deze week in Barcelona weer voor Force India test. Force India heeft een afspraak met McLaren dat ze hun simulator mogen gebruiken. Het team rijdt dit jaar met Mercedes-motoren.

Mercedes zou het team hun motoren, versnellingsbakken en het Energy Recovery System hebben aangeboden voor 2014, mits Force India voor Sutil kiest, meldt het Duitse Auto Motor und Sport.

Sutils enige concurrent, Jules Bianchi, is een voormalig Ferrari-protegé. Zij zouden Force India ook motoren hebben aangeboden voor 2014. Ook hier geldt als voorwaarde dat Bianchi in 2013 races voor het team mag rijden.

Tot op heden is Paul di Resta de enige coureur van het team van eigenaar Vijay Mallya. Tot op heden testte zowel Bianchi als Sutil al voor het team. Het testschema van Force India tijdens de laatste test in Barcelona is nog niet bekend.

UPDATE
Reuters-journalist Adam Baldwin meldt dat Nicolas Todt, manager van Jules Bianchi, tegen hem heeft gezegd dat Bianchi niet de teamgenoot van Paul di Resta wordt. Derde coureur bij Force India worden is nog een optie, evenals Ferrari. Maar de jonge Fransman zal er weinig tot niet aan rijden toe komen. Een officiële bevestiging van Force India is er nog niet.