De gemeente van Valencia wil het contract met Bernie Ecclestone voor de Grand Prix van Europa herzien. Momenteel kost de race teveel en is de GP niet levensvatbaar.

 

De stratenrace in Valencia kwam in 2008 op de kalender. Sindsdien was de race niet bepaald een succes. De organisatie van de Grand Prix beloofde een spektakel, terwijl elke race tot nu toe meer deed denken aan een optocht.

 

Het lijkt er nu op dat de toekomst van de race niet meer zeker is. Jose Ciscar, vicepresident van de lokale overheid in Valencia, meent dat het voortbestaan van de race wordt geëvalueerd. “Alle grote evenementen worden opnieuw onder de loep genomen. Ze zijn minder levensvatbaar dan voorheen”, aldus de Spanjaard.

 

“Tot nu toe zijn de grote evenementen van grote waarde geweest. De huidige omstandigheden dwingen ons er echter toe om prioriteiten te stellen”, vervolgt Ciscar, die mikt op het aanpassen van het huidige contract met Ecclestone.

 

“We moeten voorzichtig zijn omdat contracten al ondertekend zijn. Een straf zou ons nog meer kunnen kosten. We moeten een gebalanceerde oplossing zien te vinden”, besluit Ciscar. Valencia tekende in 2009 nog een contract voor vijf jaar met de F1.