Na twee races aan de kant te zijn gebleven, rijdt Roberto Merhi dit weekend weer voor Manor. De Spanjaard heeft door de lastige omstandigheden echter geen vliegende herstart kunnen maken.

“Het is fijn om weer achter het stuur te zitten, maar minder prettig dat de auto het grootste deel van de dag in de garage geparkeerd stond”, erkent Merhi, die slechts tot twaalf ronden kwam. “De baan was in de ochtend echter erg glibberig en in de middag was het zo regenachtig dat er niets voor ons te winnen viel. Op dit nauwe stratencircuit waar geen ruimte is voor fouten, leek het ons dus beter geen risico te nemen met de auto.”

Aangezien hij niet veel heeft kunnen rijden, prijst Merhi zich extra gelukkig dat hij vorig jaar al een vrije training heeft afgewerkt op het Sochi Autodrom. Zijn teamgenoot Will Stevens kan niet op eerdere ervaring op het circuit bogen en vindt het dan ook jammer dat hij het bij zes rondjes moest houden. “Dit waren niet de beste omstandigheden om de baan onder te leren kennen, maar ik verheug me erop dat nu maar in VT3 te doen.”

Wat zijn en Manors kansen voor het weekend betreft, houdt Stevens het er maar bij dat de situatie voor iedereen hetzelfde is. “Ik denk dat elk team morgen min of meer vanaf nul begint”, zegt de Brit, voor wiens teamgenoot dat overigens niet zo zal zijn: Merhi’s auto is van een nieuwe verbrandingsmotor en ECU voorzien en hij moet na de kwalificatie twintig startplekken inleveren omdat dit al de vijfde exemplaren zijn.