Nieuwbakken GP2-kampioen Davide Valsecchi wordt nog niet in verband gebracht met een F1-team. De Italiaan vindt dat hij op z’n minst een kans verdient in de koningsklasse van de autosport.

De Italiaan werd zaterdag in de hoofdrace van de opstapklasse kampioen. Nu is het tijd voor de volgende stap, vindt Valsecchi. Alleen wordt zijn naam nog bij geen enkel team genoemd. Een scenario zoals in 2008, toen landgenoot Giorgio Pantano als kampioen van de GP2 geen promotie maakte, dreigt nu ook voor Valsecchi.

“Terwijl hij een fantastische kampioen was”, vindt de Italiaan. “Hij had in 2004 al Formule 1 gereden en werd te oud bevonden. Nu is er opnieuw een Italiaan kampioen en ik hoop echt dat ik de kans krijg in de F1. Ik ben er klaar voor en verdien een kans.”

Italië heeft dit jaar voor het eerst sinds 1973 geen Formule 1-coureur meer. “Dat wordt nu keer op keer gezegd. Wie verdiende het, voor ik kampioen werd, nou echt?”, aldus Valsecchi. “Luca Filippi werd vorig jaar tweede in de GP2. Fantastisch, maar hij was wel tweede.”

De 25-jarige coureur blaakt van het zelfvertrouwen. “Ik zou de rest van het seizoen ook nog wel met de GP2 achter de Formule 1 aan willen reizen. Als we in Japan konden racen, had ik daar blind voor getekend.”