GP2-kampioen Davide Valsecchi krijgt over twee weken de kans tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi voor Lotus te testen, net als DTM-coureur Edoardo Mortara en endurance-rijder Nicolas Prost.

Lotus kondigde eerder deze maand al aan dat Prost – officieel één van de reserves van het team uit Enstone – in Abu Dhabi in actie gaat komen, en heeft nu dus bekend gemaakt dat de Fransman daarbij gezelschap zal krijgen van Mortara en Valsecchi.

Valsecchi, die ondanks het winnen van de GP2-titel nog niet op veel belangstelling uit de Formule 1 kan rekenen, ziet de test – mogelijk om die reden – als een grote kans: “Ik vind het een eer dat Lotus me heeft gevraagd en sta te trappelen om mijn kunnen te tonen”, vertelt de Italiaan.

“Ik wil laten zien dat ik, na het winnen van het GP2-kampioenschap, er nu klaar ben om de volgende stap in mijn carrière te zetten”, vervolgt de 25-jarige Valsecchi, die er vijf jaar over heeft gedaan om het GP2-kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Voor Valsecchi wordt het overigens niet de eerste keer dat hij aan een rookietest meedoet, want in 2010 kwam hij voor HRT in actie tijdens de Young Driver Test. Ook daarbuiten heeft hij al enige Formule 1-ervaring, want hij werkte in 2011 ook al één testdag en één vrije training af voor de renstal die nu als Caterham door het leven gaat.

Voor Mortara wordt de komende rookietest echter zijn eerste kennismaking met de Formule 1. De coureur die in de DTM voor Audi uitkomt, is erg benieuwd: “Dat ik de kans krijg om in Abu Dhabi voor Lotus te testen is, zeker aangezien het team het dit jaar zo goed doet, een fantastische mogelijkheid voor me”, zegt hij.

“Ik denk dat het enorm leuk en interessant wordt om het programma van het team af te werken, terwijl ik op persoonlijk vlak hoop te leren van deze ervaring en daarnaast wil laten zien waar ik toe in staat ben”, verklaart de coureur van wie wordt gezegd dat hij dit seizoen het één en ander aan werkzaamheden voor Lotus heeft verricht in de simulator van het team.

Prost, voor wie dit ondanks enkele eerdere demonstraties en testritten zijn eerste officiële deelname aan een testsessie wordt, zal op de dinsdag na Abu Dhabi de eerste testdag voor zijn rekening nemen. Mortara mag de dag erna aan de bak, waarna Valsecchi op donderdag de laatste testdag zal afwerken.