Nicolas Prost, zoon van voormalig Formule 1-wereldkampioen Alain, rijdt in Abu Dhabi de rookietest voor het team van Lotus.

Ondanks zijn aanstelling als één van de reserverijders van het team, zal de rookietest de eerste kennismaking zijn met de Lotus E20 van dit dit seizoen. Om zich zo goed mogelijk op de test voor te bereiden, zal de Fransman dit weekend op het circuit van Navarra de Renault R30 van 2010 aan de tand voelen.

Prost is uiteraard in zijn nopjes met de kans die hij krijgt: “Het is een geweldige kans voor mij om op dit hoge niveau actief te kunnen zijn en ik ben het team hier dan ook erg dankbaar voor.”

Nicolas Prost was na het winnen van de Euro Series 3000 in 2008 voornamelijk actief in de langeafstandsracerij, eveneens met Lotus. De link met het Formule 1-team is dus snel gelegd. “Ik ben al een paar maanden met het team aan het werk, maar het wordt de eerste keer dat ik serieus aan de slag kan. Ik hoop het maximale eruit te halen en het team van nuttige informatie te voorzien”, aldus Prost.

Lotus zal de komende weken de volledige rijdersbezetting voor de rookietest bekend maken.

Foto: Nicolas Prost dit jaar tijdens het Goodwood Festival of Speed.