Davide Valsecchi denkt niet dat hij ook in 2014 weer test- en reservecoureur bij Lotus zal zijn. Verrassend is dat ook niet, nadat Lotus hem passeerde toen het in 2013 een invaller nodig had.

Na in 2012 het GP2-kampioenschap te hebben gewonnen, slaagde Valsecchi er voor 2013 niet in een racezitje in de Formule 1 te vinden. Hij nam daarom genoegen met een reserverol bij Lotus, maar toen het team aan het eind van het jaar een invaller nodig had – omdat Kimi Räikkönen niet mee kon doen aan de laatste twee races – liet het Valsecchi aan de kant staan en koos het voor Heikki Kovalainen.

Deze beslissing deed pijn bij Valsecchi, voor wie een tweede jaar als derde man bij Lotus – dat haar racezitjes al heeft vergeven aan Romain Grosjean en Pastor Maldonado – dan ook onwaarschijnlijk lijkt.

“Ik heb binnenkort een gesprek met het team, maar na in 2013 alle circuits af te zijn geweest zonder er op te hebben gereden, wil ik volgend jaar eigenlijk gewoon weer racen”, vertelt Valsecchi aan Autosprint.

Een zitje in de Formule 1 lijkt daarbij uitgesloten voor de Italiaan, die zijn vizier aldus op andere klassen heeft gericht. “Er zijn wat contacten, maar er is nog niets definitief”, geeft hij toe. “Het is lastig om een zitje te vinden als je een beperkt budget hebt, maar we zijn er mee bezig.”

Met ‘we’ bedoelt Valsecchi hierbij zichzelf en Gravity Sport Management, de firma van Lotus-teambaas Eric Boullier die tevens nauw verbonden is aan het Genii Capital van Lotus-eigenaar Gérard Lopez. Hoewel Valsecchi geen direct deel is van Gravity, vertelde hij afgelopen jaar dat zijn belangen worden behartigd door ‘de bazen van Lotus’.

Als Valsecchi inderdaad niet doorgaat bij Lotus, dan wordt zijn plekje volgens de laatste geruchten mogelijk ingenomen door de Deen Marco Sörensen. De 23-jarige Sörensen komt uit Gravity-stal en reed de afgelopen twee jaar Formule Renault 3.5, waarin hij als zesde en zevende eindigde.