Chris van der Drift wist pas op het allerlaatste moment een stoeltje te vinden in de World Series by Renault, maar greep direct zijn kans met een podiumplaats in het tweede weekend.

Na de eerste race op Spa-Francorchamps als elfde te zijn geëindigd, moest Van der Drift in de tweede race alleen Carlin-rijders Jean-Eric Vergne en Daniel Wickens voor zich dulden. Het was de tweede dubbelzege voor Carlin, nadat Wickens race 1 had gewonnen voor Vergne.

Waar het duo in de eerste race onbedreigd in slagorde naar de finish reed, was het gevecht in het tweede bedrijf een stuk spannender. Niet alleen hadden de Carlin-coureurs het met elkaar aan de stok, ze kwamen ook onder flinke druk te staan van Van der Drift.

De Nieuw-Zeelandse Nederlander had de wintertest gemist, doordat hij pas laat een deal voor de eerste twee rondes van het kampioenschap sloot met Mofaz, maar liet zien dat hij niet lang nodig had om aan de auto te wennen.

“Het was leuk om met het team te werken en vooral het moment dat ik samen met m’n engineer de auto sneller maakte. We zijn sterker uit het weekend gekomen en het was leuk om met de auto te rijden. Het team was erg tevreden over mijn resultaten, dus ik hoop dat ik kan blijven voor de volgende race”, aldus Van der Drift.

De andere Nederlandse deelnemer, Daniel de Jong, viel in beide races uit.