Giedo van der Garde kwam vandaag niet verder dan een paar installatierondjes. De rest van de tijd stond zijn Caterham met een elektrisch probleem in de pits.

“Dit was natuurlijk niet wat ik me ervan had voorgesteld”, vertelt Van der Garde. “Maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Toen ik aan mijn installatieronde begon, hoorde ik al dat de motor anders klonk dan normaal. Het is spijtig dat ik niet kon rijden, want dit circuit ken ik goed, maar gelukkig heb ik de talententest nog in het vooruitzicht.”

Aan de andere kant van de garage ging het beter. “Voor mij was het een vrij goede dag”, zegt Heikki Kovalainen. “In de eerste sessie hebben we een aantal nieuwe onderdelen uitgeprobeerd en in de tweede sessie hebben we vergelijkingsruns gedaan. Nu moeten we aan de hand van de data het maximale uit de updates zien te halen.”

Vitaly Petrov moest in de eerste sessie toekijken. “Ik zag hoe hard het team werkte om het elektrische probleem op te lossen”, aldus de Rus. “Gelukkig was het opgelost voor de tweede training en kon ik mijn programma afwerken. Ik had aanvankelijk wat problemen met de wegligging, maar na enkele aanpassingen ging het gelijk een stuk beter.”

Lees hier een gedetailleerd verslag van de eerste vrije training vanuit de pitbox van Caterham.